Aniversarea poetului Lucian Blaga la Liceul Teoretic ,,Petru Maior””

Ziua de 9 mai a constituit pentru elevii și profesorii liceului nostru prilejul de a-și etala talentele și de a omagia adevăratele valori ale culturii române.

Activitățile culturale au debutat în jurul orei 12, cu vernisajul expoziției ,,Paștele, sărbătoarea sufletelor”, care a reunit cele mai reușite lucrări ale elevilor, intrate în competiția pentru premiere, la secțiunile artă plastică și artă fotografică, din cadrul Festivalului ,,Petru Maior - apostol al culturii române”.
Activitatea a fost coordonată de doamna prof. Cosmina Monoșes care le-a făcut cunoscute celor prezenți obiectivele festivalului și scopul vernisajului, iar apoi a dat cuvântul domnului prof. Ioan Moldovan, care a dezvăluit mesajul fotografiilor expuse, prin raportare la semnificația anumitor motive sacre, precum îngerul, crucea, troița - și a evidențiat frumusețea artei fotografice, îndemnând elevii să paticipe la activitățile cercului de artă fotografică pe care îl coordonează.
Activitatea s-a încheiat cu un moment poetic de mare sensibilitate, pregătit de elevii clasei a cincea, care au încercat astfel să evoce personalitatea de excepție a marelui poet ardelean Lucian Blaga, a cărui zi de naștere se celebrează în 9 mai.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1