Citește mai departe...

ECHIPA DE ROBOTICĂ A LICEULUI ”PETRU MAIOR” CALIFICATĂ LA FAZA NAȚIONALĂ A COMPETIȚIEI BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA

În perioada 11 -22 mai 2021, echipa de robotică a Liceului ”Petru Maior” a participat, pentru al doilea an consecutiv, la faza regională a Competiției BRD FIRST Tech Challenge ROMANIA, de la Cluj, la care au participat 32 de echipe. Organizatorii, alături de @NatiePrinEducatie, și-au dorit ca în acest nou sezon să reunească, virtual, echipele din toată România, într-o serie de activități dedicate abilităților STEM și dezvoltării de soft skills, tema sezonului fiind ULTIMATE GOAL.

Citește mai departe...

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education – Romania a organizat  la Alpina Blazna, în perioada 07-12 Septembrie 2020, Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită pe scurt „Camp Kennedy”. Programul, destinat liceenilor din România pasionați de implicare civică, a oferit oportunitatea de a învăța cum funcționează statul român, care este rolul cetățeanului într-o societate democratică şi cum pot tinerii, la rândul lor, să se implice activ. Elevul Mihnea Șteiu din clasa a X-a A, a avut șansa să participe la acest  eveniment dedicat liceenilor creativi  împărtășindu-ne, în cele ce urmează, și nouă, din experiența lui inedită. Felicitări Mihnea!

Citește mai departe...


Liceul Teoretic Petru Maior Gherla a sarbatorit si în acest an, intre 4 si 10 octombrie, Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic, o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei, ce are loc în România și peste tot în lume. Activitățile desfășurate în acest an au fost adaptate situației actuale datorate COVID19 fără a ne pune în pericol sănătatea

Citește mai departe...

    Universul pe care îl putem detecta prin intermediul simțurilor sau al instrumentelor nu reprezintă decât cel mult 5 procente, marea majoritate a materiei şi a energiei fiind nevăzută şi nedetectată. Rămâne de văzut dacă explicațiile ce vor fi găsite vor fi compatibile cu teoriile existente sau dacă acestea vor conduce către o viziune complet diferită a universului.

Citește mai departe...

 Incepand cu cel de-al doilea semestru al anului scolar 2016-2017, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, este implicat in Proiectul educational „La cinema devin cineva”, acesta aflandu-se deja la cea de-a treia editie. Parteneriatul este realizat intre Asociatia Culturala „Art-Cord” Cluj, Asociatia „Victoria Film” Cluj, ISJ Cluj si CJRAE Cluj.

Citește mai departe...

Aniversarea poetului Lucian Blaga la Liceul Teoretic ,,Petru Maior””

Ziua de 9 mai a constituit pentru elevii și profesorii liceului nostru prilejul de a-și etala talentele și de a omagia adevăratele valori ale culturii române.