Citește mai departe...

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education – Romania a organizat  la Alpina Blazna, în perioada 07-12 Septembrie 2020, Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită pe scurt „Camp Kennedy”. Programul, destinat liceenilor din România pasionați de implicare civică, a oferit oportunitatea de a învăța cum funcționează statul român, care este rolul cetățeanului într-o societate democratică şi cum pot tinerii, la rândul lor, să se implice activ. Elevul Mihnea Șteiu din clasa a X-a A, a avut șansa să participe la acest  eveniment dedicat liceenilor creativi  împărtășindu-ne, în cele ce urmează, și nouă, din experiența lui inedită. Felicitări Mihnea!

Citește mai departe...


Liceul Teoretic Petru Maior Gherla a sarbatorit si în acest an, intre 4 si 10 octombrie, Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic, o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei, ce are loc în România și peste tot în lume. Activitățile desfășurate în acest an au fost adaptate situației actuale datorate COVID19 fără a ne pune în pericol sănătatea

Citește mai departe...

    Universul pe care îl putem detecta prin intermediul simțurilor sau al instrumentelor nu reprezintă decât cel mult 5 procente, marea majoritate a materiei şi a energiei fiind nevăzută şi nedetectată. Rămâne de văzut dacă explicațiile ce vor fi găsite vor fi compatibile cu teoriile existente sau dacă acestea vor conduce către o viziune complet diferită a universului.

Citește mai departe...

 Incepand cu cel de-al doilea semestru al anului scolar 2016-2017, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, este implicat in Proiectul educational „La cinema devin cineva”, acesta aflandu-se deja la cea de-a treia editie. Parteneriatul este realizat intre Asociatia Culturala „Art-Cord” Cluj, Asociatia „Victoria Film” Cluj, ISJ Cluj si CJRAE Cluj.

Citește mai departe...

Aniversarea poetului Lucian Blaga la Liceul Teoretic ,,Petru Maior””

Ziua de 9 mai a constituit pentru elevii și profesorii liceului nostru prilejul de a-și etala talentele și de a omagia adevăratele valori ale culturii române.

Citește mai departe...

    În cadrul parteneriatului încheiat între Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla și Liceul Tehnologic Lechința, pentru anul școlar 2016-2017, a avut loc, la Lechința, joi, 23 februarie a.c., prima întâlnire între un grup de elevi și de profesori din cele două școli, De la Liceul Teoretic „Petru Maior” au participat 16 elevi din clasele: a IX-a A, a IX-a D, a X-a C și a XI-a C, sub îndrumarea profesorilor Ioan Moldovan și Cornel Costea.

Citește mai departe...

Pentru a marca Ziua Internațională a Siguranței pe Internet – 7 Februarie 2017 , elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior„ au participat la o serie de activități desfășurate în perioada 13-17 februarie. Săptămâna Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și mai responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile de către copii și adolescenți.