Citește mai departe...

    Universul pe care îl putem detecta prin intermediul simțurilor sau al instrumentelor nu reprezintă decât cel mult 5 procente, marea majoritate a materiei şi a energiei fiind nevăzută şi nedetectată. Rămâne de văzut dacă explicațiile ce vor fi găsite vor fi compatibile cu teoriile existente sau dacă acestea vor conduce către o viziune complet diferită a universului.

Citește mai departe...

 Incepand cu cel de-al doilea semestru al anului scolar 2016-2017, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, este implicat in Proiectul educational „La cinema devin cineva”, acesta aflandu-se deja la cea de-a treia editie. Parteneriatul este realizat intre Asociatia Culturala „Art-Cord” Cluj, Asociatia „Victoria Film” Cluj, ISJ Cluj si CJRAE Cluj.

Citește mai departe...

Aniversarea poetului Lucian Blaga la Liceul Teoretic ,,Petru Maior””

Ziua de 9 mai a constituit pentru elevii și profesorii liceului nostru prilejul de a-și etala talentele și de a omagia adevăratele valori ale culturii române.

Citește mai departe...

    În cadrul parteneriatului încheiat între Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla și Liceul Tehnologic Lechința, pentru anul școlar 2016-2017, a avut loc, la Lechința, joi, 23 februarie a.c., prima întâlnire între un grup de elevi și de profesori din cele două școli, De la Liceul Teoretic „Petru Maior” au participat 16 elevi din clasele: a IX-a A, a IX-a D, a X-a C și a XI-a C, sub îndrumarea profesorilor Ioan Moldovan și Cornel Costea.

Citește mai departe...

Pentru a marca Ziua Internațională a Siguranței pe Internet – 7 Februarie 2017 , elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior„ au participat la o serie de activități desfășurate în perioada 13-17 februarie. Săptămâna Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și mai responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile de către copii și adolescenți.

Citește mai departe...

 După eforturile depuse pe parcursul anului şcolar 2016-2017, o săptămână de relaxare pe feerica insulă Thassos din Grecia a fost binevenită pentru un grup de elevi ai liceului nostru,

Citește mai departe...

La finalul anului 2015, în perioada 17-20 decembrie, elevii liceului „Petru Maior” au participat la o excursie tematică, având ca destinaţie finală faimosul oraş Praga, în timpul nu mai puţin celebrului târg de Crăciun.