În cadrul parteneriatului încheiat între Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla și Liceul Tehnologic Lechința, pentru anul școlar 2016-2017, a avut loc, la Lechința, joi, 23 februarie a.c., prima întâlnire între un grup de elevi și de profesori din cele două școli, De la Liceul Teoretic „Petru Maior” au participat 16 elevi din clasele: a IX-a A, a IX-a D, a X-a C și a XI-a C, sub îndrumarea profesorilor Ioan Moldovan și Cornel Costea.


    Prima parte a activităților, cu tema: „Conexiuni culturale transilvane”, a constat în: lansarea celui de-al șaselea număr al revistei „PreTexte” și a imnului Liceului Tehnologic Lechința (în interpretarea compozitorului Bogdan Curta), sărbătorirea profesorului de geografie, Iulius Măierean, la împlinirea a 65 de ani și înființarea Cenaclului „Ion Moldoveanu”, bucurându-se de o asistență numeroasă și receptivă: elevi, profesori, personal didactic auxiliar, scriitori și alți invitați.
Au luat cuvântul: prof. dr. Oana Raluca Baciu - directorul Liceului Tehnologic Lechința, părintele Ioan Pintea – directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, prof. Olimpiu Nușfelean – directorul revistei „Mișcarea literară”, scriitorul Menuț Maximinian – directorul cotidianului bistrițean „Răsunetul”, prof. dr. Vasile Filip de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, prof. Ionela Nușfelean de la Palatul Copiilor din Bistrița și prof. dr. Cornel Costea de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla.
    În partea a doua a activităților, elevii și profesorii însoțitori au vizitat fabrica de produse lactate „Lech-Lacto” și biserica fortificată din localitate, fostă evanghelică, administrată, în prezent, de comunitatea reformată din comună.
    Următoarea întâlnire va avea loc la Liceul Teoretic „Petru Maior” în săptămâna „Școala Altfel”, de Ziua Porților deschise (24 mai 2017).

A consemnat,
Cornel Costea
foto: Ioan Moldovan

gallery1 gallery1 gallery1