Pentru a marca Ziua Internațională a Siguranței pe Internet – 7 Februarie 2017 , elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior„ au participat la o serie de activități desfășurate în perioada 13-17 februarie. Săptămâna Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și mai responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile de către copii și adolescenți.

In acest sens activitățile derulate la Liceul Teoretic ”Petru Maior„ au avut ca obiective principale informarea, sensibilizarea și conștientizarea elevilor cu privire la aspecte legate de siguranța și respectul pe Internet. Activitățile din săptămâna trecută au fost precedate de etapa de pregătire a materialelor, etapă desfășurată în ultima săptămână de școală a semestrului I, elevii pregătind în acestă perioadă planșe, compuneri și prezentări power-point care să ilustreze pericolele ce-i pândesc din spatele ecranului. Desfășurarea propiu-zisă a constat în prezentarea materialelor, dezbateri, completare de chestionare și lecții interactive. La activități au participat elevi din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, IX-a B, C, D, X-a B, C coordonați fiind de doamna profesoară Cosmina Vădan, aceasta avându-i colaboratori pe doamna Divricean Livia și Bora Călina.
Elevii s-au arătat interesați de tema propusă, comunicarea online făcând parte din cotidianul lor, iar siguranța și respectul în mediul virtual fiind un aspect ce interesează toți factorii implicați în procesul educativ: elevi, părinți, profesori.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1