Pentru echipa ABSO -Tech a Liceului  Teoretic ”Petru Maior”,  robotica se dovedește a fi mai mult decât o pasiune și devine o activitate constantă, asumată cu responsabilitate, membrii echipei fiind cu toții conștienți că viitorul aparține atât tehnicii,  cât și celor care o vor stăpâni cu precizie. Acesta este motivul pentru care echipa profită de orice oportunitate pentru a-și pune în practică abilitățile dobândite în nenumăratele ore de pregătire.

 

Astfel, în weekendul 5-6 februarie, echipa ABSO - Tech a participat la evenimentul de profil - Demo Phoenix - organizat la Cluj-Napoca. Manifestarea, ai cărei destinatari au fost liceenii înscriși în programul BRD First Tech Challenge România - program inițiat de Asociația Nație prin Educație - s-a dorit a fi o competiție de antrenament pentru concursurile viitoare. Cele 19 echipe înscrise au demonstrat prin prestația lor că robotica este un domeniu fascinant, interdisciplinar, care merită să fie abordat de către pasionații de știință și tehnică, iar ABSO - Tech a arătat, o dată în plus, că munca asiduă conduce la performanță, echipa reușind să obțină cel mai bun punctaj - conform scorurilor finale pentru meciurile jucate. Acest lucru le-a oferit dreptul de a-și alege coechipierii pentru alianțele din semifinale, respectiv din finală.  La încheierea concursului, echipa a obținut, pentru remarcabilele sale rezultate, cel mai râvnit trofeu al competiției clujene:  Winning Alliance Captain.

Dar, marele câștig al participării la acest eveniment, este, cu siguranță, experiența acumulată, echipa ABSO - Tech confruntându-se atât cu echipele clujene, cât și cu alte echipe din țară, toate urmând să se reîntâlnească în competițiile oficiale ce vor debuta la sfârșitul acestei luni.

Membrii echipei ABSO-Tech doresc să mulțumească echipei Phoenix de la Liceul ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca pentru oportunitatea acordată prin organizarea acestui eveniment, Primăriei Municipiului Gherla și, nu în ultimul rând,  sponsorilor fără de care  activitatea echipei ar fi aproape imposibilă: Alidor SRL, Misi 99 Exim SRL, Pensiunea Casa Duval, Someș Gardens, SC Bendkopp SRL, ToniLand, Pensiunea Ioana, Feroterm SRL, Fast Food Km 0, Just Sweets by Laura, SC Andryden SRL, Asociația Sportivă ”Viitorul”, Sergiu Biris, Andrei Dunca, Vlad Bărbos

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1