ULTIMATE GOAL – jocul BRD First Tech Challenge pentru sezonul 2020-2021, organizat de Asociația Nație Prin Educație - este noua provocare lansată echipelor de robotică.

 

Astfel, pentru a da curs acestei provocări, în acest weekend am participat la primul eveniment Remote din acest sezon - DEMOPUNK III - organizat de echipa #CyberPunk Robotics, căreia îi mulțumim pentru această oportunitate și pentru întreaga asistență oferită pe parcursul desfășurării evenimentului.

Actualul context pandemic a impus desfășurarea online a evenimentului, cu respectarea tuturor normelor de distanțare și protecție.

În ciuda puținelor ore petrecute în laborator, am reușit totuși să punem piesele cap la cap și să (re)construim robotul – Sparky- pentru competiție. Chiar dacă la demo am întâmpinat câteva obstacole, acestea au fost depășite printr-un efort de echipă și, deși stresați, îngândurați și plini de emoții, am reușit să obținem un rezultat de care suntem mândri (locul 7 din 15 echipe participante, cu un punctaj de 309 RP).

Acest început al sezonului competițional a constituit un carusel de evenimente care a antrenat toate compartimentele echipe - programare, inginerie, proiectare, design și PR/Media.

Deoarece unul dintre obiectivele echipei de robotică ABSO-Tech este implicarea activă în acțiuni și activități de promovare a voluntariatului, noi, membrii echipei de robotică ABSO-Tech de la Liceul Teoretic “Petru Maior”, am lansat proiectul “Green Week, Every Week” (GWEW) adresat fiecărui cetățean responsabil. Am înțeles că trebuie să revizuim modul în care avem grijă de planeta noastră, începând cu orașul nostru, Gherla, prin ecologizarea, în fiecare săptămână, a unei zone a orașului.

Totodată, ca un răspuns la provocarea Consiliului Elevilor #LPMChristmasChallenge, am venit în sprijinul Spitalului Municipal Gherla donând vizierele și ear guard-urile confecționate chiar de noi. Spitalul fiind principala instituție pe care ne bazăm toți în perioada de pandemie, am încercat să întindem o mână de ajutor. Ne bucurăm ca am putut să fim și noi de folos.

Faptele bune în favoarea comunității nu s-au oprit aici... și nu am uitat nici de ”cei mai buni prieteni ai omului”. Astfel, am donat hrană pentru adăpostul de câini din Gherla și ne-a făcut plăcere să vedem fericite micile ființe a căror viață depinde de noi.

O altă provocare, pe care ne-am asumat-o, a fost realizarea unor benzi desenate - ”The Adventures of Sparky” - ce prezintă frumoasa poveste a mascotei noastre.

Toate lucrurile pe care am reușit să le realizăm în această perioadă dificilă ne creează convingerea că împreună putem face față oricărei provocări și vom putea progresa!

Suntem, de asemenea, recunoscători celor care ne-au fost alături în tot acest timp - sponsorilor noștri - care au făcut posibilă dezvoltarea și funcționarea echipei!

Sponsorii noștri: Sergiu Biriș, Andrei Dunca, AWP Impex SRL, Mariflor Prodcom SRL, Pensiunea Ioana, Andryden SRL, Cooperativa de consum, Becker România, Bărbos Vlad, Hayak Bistro&Cafe, Studioul AKS Cluj, Info-Print, elevii clasei a X-a B de la Liceul Teoretic “Petru Maior”.

         Cei care au făcut posibilă crearea vizierelor:

Preotul Paul Isip de la Parohia “Sfânta Treime” și Sfinții Martiri Brâncoveni Gherla, Asociația tinerilor creștini ortodocși, Protopopiatul Ortodox Gherla, Monica Moldovan, Iuliu Sămărtean, Farmacia Gedeon Richter 15 Cj.

  • Le mulțumim de asemenea și lui Denis Matroș pentru promovarea de pe Tik Tok și lui Vlad Cordoș pentru design-ul sălii de robotică, precum și sponsorilor care au vrut să rămână anonimi.

#NațiePrinEducație, #BRDFIRSTTechChallenge

Echipa ABSO-Tech

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1